tisdag 1 november 2016

Storbesök från Skåne

I helgen som var har vi haft storbesök i form av Viktors föräldrar samt farföräldrar så här har det verkligen gått undan på alla håll och kanter. Vart ska man börja?!

Tror att vi ändå börjar med det ena rummet som vi har arbetat med nu ett tag och som äntligen blev klart (eller nästan saknas bara en liten taklist) så nu har lillebror Oskar flyttat in där. Vi är verkligen supernöjda med resultatet, det vart mycket bättre än vad vi hade tänkt! Här kommer bilder

Viktors farmor målade det sista på elementen samt städade i ordning rummet så Oskar kunde flytta in.


     

Här har ni slutresultatet. Oskars möbler passade perfekt där inne.

Vi har även kommit ett litet steg frammåt på det andra rummet som fick bli lite mitt projekt under helgen. Där har det gipsats valv i taket samt tak och väggar har spacklats för första gången. Lång tid tar det, det är slitigt och inte det roligaste renoveringsarbetet, men det är ändå värt det i slutet när man ser hur bra resultatet blir.

 Lång tid tar det men det gör ändå det lilla extra på slutresultatet.

Viktors pappa har dragit massor av el under helgen så nu är allt sånt så gott som klart.

Viktor och hans farfar har under helgen fokuserat på att renovera dörren, som Gud glömde, på framsidan. Den var alldeles nedgången och man såg till och med ut rakt igenom den. Den har inte blivit väl omhändertagen de senaste årtiondena om man säger så. Hela helgen tog det från morgon till sen kväll men nu är den så gott som färdig på utsidan, det ska bara dit några lister samt "spegelramar" samt lackas ett par gånger till. Den vart i riktigt snyggt och Viktor och hans farfar gjorde ett riktigt bra jobb! 


 Tur vi har farfar Bo som är så duktig på allt med snickerier och som hjälper och lär oss när det blir lite klurigt emellanåt.

Dörr två kunde skönt nog göras utomhus då vädret var lite varmare på söndagen.

Viktors mamma hade målarjobbet denna helg så dörren fick hon även lacka.


En före-bild, på lite för långt avstånd för att se hur sliten dörren är, dessutom tagen i somras.


Såhär ser den ut efter första lagret lack. Riktigt snygg och som ny. Stort tack till Viktors farmor som planterade lite nya snygga blommor också som blev pricken över i! (Fönstret ovanför dörren ska få nytt glas det är därför det är övertäckt)

Viktors farmor har även varit gullig och rensat upp i trädgården så den är klar inför vintern och redo för våren när den väl kommer. 

 Tur vi fick så fint väder!

Viktors mamma fick som sagt målarjobbet denna helgen och det har målats för fullt och dessutom blev det även ett litet steg rakt ned i målarhinken... Sånt som händer när man renoverar. Hon har bland annat målat dörren på toaletten nere i källaren som fick ett rejält upplyft. 

      
 Före och efter

Men det största målarprojektet var ändå våran blivande garderob uppe på övervåningen, där har det lagts många timmars målning i helgen. 3 lager färg behövdes det totalt men klart hann hon och nu har vi äntligen kunnat sätta in inredningen som Oskar och jag var och köpte i helgen. Här kommer bilderna.

    

Lager 1 av 3 på plats

Blev några paket med garderobsinredning från Ikea, det tog även en stund att skruva ihop allting.

     
 Nu börjar det likna något

Äntligen kan kläderna börja hängas på plats och vi kan för första gången sedan vi flyttade hit börja få ordning på våra kläder. Så himla underbart! Jag kan inte låta bli att gå in där flera gånger om dagen och bara titta. Trodde aldrig att man kunde bli såhär lycklig över en garderob. Det återstår dock lite inredning som ska på plats, några fler spottar ska sättas upp, ett överskåp ska byggas samt några hyllor och sedan är det bara lister, foder, tillskärning av mattan och lite piff som återstår men nu går den i alla fall att använda!

I övrigt så har vi även fått hjälp med sånt som inte riktigt alltid hinns med när man renoverar för fullt. Vi har bland annat fått tvätt tvättad och vikt, det har dammats av ordentligt i stora salen samt att alla bilar har fått på sig sina vinterdäck! Stort tack för all hjälp vi har fått! Ni är helt underbara.

Nu kan man ju tro att vi inte kan hinna med så mycket mer än enbart renovering, men vi har faktiskt hunnit med middagar på kvällarna med riktigt god mat och dricka samt hunnit fira några födelsedagsbarn och såklart umgås. 


Tänkte avsluta d med en ganska talande bild för hur jag kan tänka mig att vi alla kände efter denna helg.


HELT UTSLAGNA! Hoppas ni återhämtar er snabbt efter helgen och än en gång stort stort stort tack för all hjälp vi har fått. Ni är helt fantastiska allihop <3

Johanna & Viktor





1 kommentar: