söndag 27 november 2016

Halloweenfest, Luckbyggande, granhuggning och julmys

Nu var det ett bra tag sedan det var någon uppdatering här senast. Veckorna har flugit fram och det har varit mycket jobb (på våra ordinarie arbeten) och på helgerna har det varit annat än renovering på schemat. Bland annat så har vi haft Halloweenfest för andra året i rad så nu är det nästan på gränsan till att bli en tradition. Många vänner var det som kom och vi hade så himla roligt! Stort tack till alla som kom och förgyllde våran kväll. Här kommer en liten bild på alla härliga människor som var på plats.


Bjuder även på lite liknande bilder som jag visat tidigare på garderoben, men kan erkänna att de tidigare bilderna inte riktigt visade hela sanningen utan jag hade valt de bästa vinklarna för att vissa delar inte riktigt var färdiga än. Nu kommer bilder på alla delar av garderoben, dock saknas den sista finishen. Men den kommer så småningom.

   

    



 Vi tog även helgen innan advent och gav oss ut i skogen för att hitta våran blivande adventsgran samt julgran. Det var ett av villkoren från min sida till att köpa det här huset att jag ska få ha en riktigt stor och hög julgran och nu har jag äntligen fått min första. Att vi dessutom har huggit den själv på min farbrors land gör inte saken sämre. Lite korvgrillning och umgänge med släkten hann vi med också.

  
 4,5 meter hög blev den, slutresultatet kommer längre ned.

Vi har faktiskt renoverat lite de senaste veckorna också, eller inte så lite faktiskt, men det är många moment som skall göras så det tar lite tid innan man ser något resultat men en liten bit har vi kommit. Det jag pratar om är våra köksluckor som nu äntligen är under produktion!

Viktor har hållt till några kvällar nere i källaren där han har sågat, fräst och satt ihop 24 "spegelluckor" samt sågat och fräst 12 st "överluckor". Jag har sedan slipat samt spacklat x flera innan det är dags att måla alla luckor med linoljefärg. Överluckorna målades för sista gången idag samt ramarna på köksön så det känns skönt att ha kunnat checka av några av dem helt klart. Nu återstår bara alla spegelluckor att målas 3 gånger med minst 3 dagars torkning mellan varje målning så det kommer dröja någon vecka + lite till innan ni får det slutgiltiga resultatet.

 Massproduktion nere i källaren

 Alla spegelluckor ihopsatta och redo att måttas in på plats samt slipas, spacklas och målas.

 
 Övre luckorna målade och snart alla spegelluckor inpassade så de passar perfekt

 En närmare tagen bild, så spänd nu på att se hur spegelluckorna kommer bli med färg

Om det är någon som är sugen på att måla lite så är ni hjärtligt välkomna hit någon dag. En matbit och något gott att dricka kan det kanske bjudas på.

Så över till denna helg. Första advent och dags för det första "julfirandet" någonsin för oss här i kyrkan. Hela lördagen gick det åt till att städa och julpynta hela huset, och med livet som insats så var det Oskar som drog nitlotten och fick pynta granens översta grenar, men fint blev det verkligen! Kvällen blev även den riktigt lyckad med julmat, julklappsspel och många skratt. Här kommer lite bilder. Riktigt juligt blev det, nu saknas bara snön.   


  

Är riktigt nöjd med resultatet men det behövs verkligen mer tomtar och julpynt, just nu känns det lite tunt.

Johanna & Viktor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar