tisdag 4 oktober 2016

Första året

Nu har det gått lite mer än ett år sedan vi flyttade in här i kyrkan. Vid första tanken så känns det som att vi inte hunnit med så mycket men när man börjar tänka efter så har vi ju faktiskt hunnit gjort en hel del och det ganska stora förändringar och man får ju inte glömma att vi båda faktiskt jobbar heltid dessutom.

     

      




Det första projektet vi tog oss ann var toaletten och det är inget vi ångrar att vi valde att renovera denna först. Ett bra startskott blev det för renoveringen. Här kommer bilder.

Före 

   



 Efter

   


Vårt andra projekt blev sovrummet på övervåningen samt ytskikten i den blivande stora garderoben. Här kommer bilderna ifrån sovrummet. 


Före

        




Efter

               

       



Här kommer bilder från garderoben som för länge sedan var ett kök.


Före

   

Provisoriskt färdigt


Efter sovrummet var det dags för det helt nya köket som skulle byggas på en helt ny plats.


Före
     


Dagsläget

   


Nu återstår det inte alls så mycket kvar på köket. Ska bli riktigt skönt när det är helt färdigt och riktigt bra blir det dessutom.


Såhär såg köket ut som vi levde med den första tiden. Förstår inte hur vi kunde stå ut med det för ens en vecka. Väldigt litet och rent ut sagt äckligt!




Detta gamla kök ska rivas och delas i två för att bli ett skafferi samt en groventré med återvinning etc.


Vi har även gjort i ordning i källaren genom att lägga klinker på golvet och fräschat till duschen lite och gjort om till dusch/tvättstuga.

Före

   
Vänster bild från innan vi flyttade in. Höger första förbättringen dag 1 i huset, dock kallt och inte så trevligt att duscha 

Efter

  




I våras hände det lite saker i trädgården. Vi byggde ett trall och tog ned brandtrappan på baksidan.

Före

  

Efter

        


Vi byggde även en/ett redskapsbod/förråd

Före

        

Efter


Det har även gjorts två rabatter på framsidan av huset

Före

Efter

I helgen som var tillkom det ytterligare växter i rabatten samt två stycken fruktträd. Ser fram emot våren och sommaren när allt blommar.

Sedan var det dags för semester och semesterns projekt blev att bygga två rum samt en ny hall

Före
  


Efter


  



   Ett litet och det senaste projektet var den lilla toaletten nere i källaren.


      
 Före och efter, inte riktigt helt klart men inte långt ifrån nu är den i alla fall fungerande


Utöver dessa saker så har det även hänt lite annat som kanske inte syns så väl som tex. byte av glas i fönstren samt målning av fönster och fönsterkarmar, isolering av vinden, installation av värmepump, omdragning av el och rör samt en hel del med planering och annat småfix både inomhus och utomhus. Ja listan kan faktiskt göras riktigt lång.


Ett år har gått fort men vi har hunnit mycket ändå och det börjar verkligen kännas mer och mer som ett hem som vi kan trivas i i många många år framöver. Ett stort tack till våra familjer och vänner (ni måste trott att vi var galna när vi köpte detta) utan er hade detta inte varit möjligt!

Resan fortsätter...

/Johanna och Viktor





2 kommentarer:

  1. Helt fantastiskt va ni orkar!! Tänk vad ni kommer kunna njuta sen! Lycka till!
    /Catalina

    SvaraRadera