söndag 25 september 2016

Lite gott och blandat

I helgen har det hänt lite smått och gott på flera ställen i huset. Vi börjar nedifrån och går uppåt.

I källaren så har vi kommit en bra bit på den lilla toaletten. Golvet är helt klart, toaletten är på plats, handfatet har kommit upp och elen är dragen. Nu ska det bara dras vatten till toaletten samt handfatet och sen ska avloppet byggas in, lite småmålning och sedan lite inredning sedan är det klart. Förhoppningsvis i god tid innan årets halloweenfest så att vi har två fräscha toaletter till gästerna.

Det fula avloppsröret skall såklart täckas. 

Så vidare upp en våning till köket. Där har vi tagit tag i bänkskivorna och slipat dem samt lagt på två lager med lack samt ett lager med Topper som det hetter. Detta ska nu torka i 24h sedan skall ett lager till på och sedan torka ytterligare 24h sedan är bänkskivorna klara! Känns som ett evighetsprojekt men nu är de äntligen snart klara och bra blir det också. Det är bara en av dem som inte vart helt hundra med den är charmig på sitt sätt. 

 Mycket slipning blev det.

Efter all lack samt första lagret Topper. Snyggt va?

Sedan har det hänt lite i hallen samt det ena rummet. I hallen har vi byggt på en integrerad sittmöbel, självklart är det även en förvaringsmöbel. Bara lite lister som ska målas och bänkskivan som man ska sitta på ska på plats sedan är hallen så gott som färdig.


I övrigt så har vi fortsatt med spackling och slipning av det ena rummet samt gjort "böjarna" i taket. så en slipning till på väggar och tak samt en slipning och spackling till på böjarna sedan är det bara målning och tapetsering kvar sedan är det så gott som klart. Tapeten är beställd och kommer förhoppningsvis i veckan.

Det var allt för denna gång. Jag håller fortfarande på med årsinlägget så håll ut, det kommer. 

/ Johanna och Viktor



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar