lördag 17 september 2016

Fönsterfix och ett litet nytt projekt

Här kommer en lite sen uppdatering från förra helgen samt veckan som har varit. Förra helgen kom min familj hit och hjälpte oss med att skrapa, kitta om och måla fönstren på kökssidan. Skönt att få det gjort innan vintern så nu återstår bara en målning till sedan är de färdiga. Stort tack för hjälpen!


     

Ett annat litet oplanerat projekt som vi startade med förra helgen och som vi, eller snarare Viktor, pysslat lite med veckan som varit är toaletten nere i källaren. Vi har vetat sedan vi köpte huset att den har varit i riktigt dåligt skick med risk för mögel etc. så nu bestämde vi oss för att titta efter hur illa det var och kunde inte låta bli att riva det för det hade börjat växa lite svamp. Så vi rev ut allt och bilade bort golvet ned till avloppet för att kunna dra nytt och för att sedan kunna gjuta upp igen och lägga värmegolv. Här kommer lite bilder.

Före


       

 Nytt avlopp, värmegolv på plats och gjutet platta på det.

Vi hittade även ett klinkers som vi fastnade för direkt och fick hem det på bara ett par dagar. Så nu är all klinkers på plats samt väggarna målade. Nu återstår bara fogas, lite dragning av vatten, installation av handfat och toalett, bygga in lite rör samt lite eldragning sen har vi en välfungerande och fin toalett i källaren. Handfatet är beställt och kommer förhoppningsvis i början av kommande vecka.

  
 Tror det kommer bli riktigt bra, blir stor skillnad på utrymme efter att vi sänkte golvet ca 20 cm.


Vi har nu även äntligen gjutit den sista bänkskivan och den har även hunnit torkat och lyfts upp på plats. Lack och slippapper är inköpt så i veckan eller nästa helg hoppas jag att vi har tid att göra alla tre helt klara.

 Under tillverkning

Äntligen på plats och vi lyckades gjuta in diskhon näst intill perfekt.

Det var allt för denna gång, men mer kommer snart. Jag håller nämligen på att knåpa ihop en årssammanfattning, vad som har hänt och vad vi har åstadkommit året vi bott här, så håll utkik!

Johanna & Viktor



1 kommentar:

  1. Så skönt att få ordning på toaletten! Fint golv. Ser fram emot att komma och titta snart!!/ Kusin Maria

    SvaraRadera