söndag 21 augusti 2016

Sista rycket på semestern

Nu är sista dagen på semestern förbi och snart börjar vardagen med jobb och allt som hör till. Det ska både bli skönt att komma tillbaka till lite normala rutiner och en lite mer normal nivå av renovering med kanske ett par timmar om dagen istället för ett tiotal även om det är väldigt roligt och lärorikt. Hur har det gått med semesterprojektet då? Jo här har det hänt grejer. Vi har fått förstärkning från Skåne i form av Viktors föräldrar som har hjälpt oss komma en riktigt bra bit framåt denna helg.

Vi har bland annat dragit om elen i stora salen så det är nya kablar som är lite säkrare än de gamla som var av tyg. Det har även förberetts med eldragning till båda rummen så nu är så gott som all el dragen till rummen samt att den är bytt i större delar av huset. Här kommer en liten bild som förklarar ganska bra hur mycket tid och tänkande som går åt till planering samt dragande av allt.

En hel del blir det för att man ska kunna tända och släcka, ha tillräckligt många vägguttag samt förbereda el till den kommande centraldammsugaren. 

Det här med att ha högt till tak är inte alltid en fördel när man ska dra om el tillexempel


Förutom el så har det målats en hel del och det har Viktors mamma dragit största lastet av med lite hjälp av oss andra.  



 Här första lagret färg i taket i hallen. 




Ena rummets väggar har målats. Före och efter.



Utöver detta så har väggen i hallen målats samt att pärlspontan har fått lager 2 av 3 med färg.

Själv har jag till största delen lagt fokus på att tapetsera hallen samt börjat på väggarna mot stora salen.

Här kommer tapeten i hallen samt pärlsponten. 



Så nu till lite roligare bilder med det näst intill färdiga resultatet. Nu återstår lite målning, lite kapning av lister och sockel samt lite koppling av el sedan är det så gott som helt klart. Den nya kristallkronan passade perfekt i hallen. Vi tror att det här kommer bli riktigt bra och huset kommer få en mycket större samt finare entre vilket huset verkligen förtjänar.





Stort tack till Viktors föräldrar som hjälpt oss otroligt mycket med både renovering, planering och städning denna helg. Ni är GULD värda!

/ Johanna och Viktor

3 kommentarer:

  1. Hej! Vilken otroligt rolig och inspirerande blogg! Ser så himla kul ut, blir sååå avundsjuk! :)

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera