söndag 31 juli 2016

En liten paus..

Här har det varit dåligt med uppdateringar på sista tiden och detta på grund av att Viktor har varit bortrest med jobbet i över 5 veckor och därav inte så mycket renovering då även jag har jobbat en hel del.. Men nu går vi båda på semester imorgon så nu blir det full rulle igen eller ja vi har redan satt igång ett nytt projekt som kommer göra stor skillnad i huset. Men mer om detta lite längre ned.

När Viktor har varit borta har jag pysslat endel med målning av ramarna till köksfronterna. Det blev en pärlgrön linoljefärg som vi nämt i tidigare inlägg och i och med det så tar målningen ganska lång tid då det är 3 dagars torktid och det måste målas minst 3 lager. Nu är det färdigspacklat samt att 3 omgångar med färg är målade och det återstår bara ett lager till. Men detta gör vi när allt sitter uppe på plats. Tror verkligen att det kommer bli supersnyggt! Här kommer lite bilder som inte visar färgen helt korrekt dock men ändå..




Så över till det nya projektet, som det egentligen skulle väntas med tills några andra projekt var klara.. Men eftersom vi nu har semester, och var lite osäkra på om vi skulle behöva ta in hantverkare till detta projekt, så valde vi att göra det nu när vi kan vara hemma och släppa in hantverkarna om det skulle behövas. Dock gick det hur bra som helst och vi startade projektet i torsdags och förhoppningsvis är den största delen av projektet färdigt imorgon (måndag). Vad är det vi nu har hittat på för något? Här kommer en film på den första delen av projektet....




Ja vi har alltså rivit hallen i stora salen och påbörjat byggnationen av de två rummen som vi länge planerat att bygga där. Här kommer lite bilder..



Före

Ett slitigt jobb var det och stort tack till Jim och Oskar som hjälpte till, jag slapp då jag jobbade..

       




Ganska så smutsiga blev dem.


 Och en rejäl hög med betong och tegel blev det..

Efter

En stor skillnad redan här men större kom det att bli för nu startade arbetet med de två nya rummen trots att vi hade sagt att vi skull vänta med det... Men vi kunde inte riktigt hålla oss.. Här kommer bilder på bygget.



 Ganska pyssligt och mycket tänkande eftersom rummen inte blir fyrkantiga då de måste anpassas efter golvet i gamla hallen. Men med lite hjälp från Viktors farfar så löste det sig och nu är stommarna uppe, lite spånskivor och golvskivorna uppe på det blivande loftet är på plats..


 Blir en ganska trevlig utsikt över salen uppifrån loftet.


 Golvet på plats uppe på loftet. 

Nu återstår det en hel del, men vi hoppas kunna bli klara med utsidan på rummen imorgon (om man bortser från spackling och målning). Det kommer nog bli riktigt bra det här projektet och huset kommer få en helt annan känsla. Två extra rum går alltid åt och så kommer det bli betydligt lättare att möblera den stora salen. Vi får se, återkommer förhoppningsvis med resultatet imorgon eller på tisdag. Vill bara lyfta ett stort TACK till Oskar som gjort en jätteinsats!

Fortsättning följer... /Johanna & Viktor



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar