onsdag 1 juni 2016

Småpyssel och nytt projekt

Nu var det ett par veckor sedan det blev någon uppdatering här på bloggen. Vi varit iväg ett par helger i bland annat Skåne och därav har det blivit mindre tid till renovering. Det har dock hänt lite småsaker och så har vi börjat på ett nytt litet sidoprojekt för att vardagen skall kunna rulla på lite smidigare.

Vad har hänt sedan sist då?
Vi har städat av lite på tomten och fått bort massor av skräp så det ser mer ut som en tomt än ett skrotupplag. Riktigt skönt nu när sommaren är på intåg och man vill spendera mer tid ute i trädgården och vårt nya trall. För att fortsätta på temat utomhus så har boden fått knutar samt att dörren fått lite färg på sig.

Det är inte riktigt färdigt utan det ska tillkomma lite dörrfoder samt vindskivor. Men fin blir den i alla fall.

Vi har även fixat låset på dörren på framsidan som varit ett litet vardagsirritationsmoment. Dock lite provisoriskt då vi ska behålla de gamla handtagen samt blecken, eller vad man nu ska kalla dom, de behöver dock en liten modifiering och uppfräschning först. Men såhär ser det ut i dagsläget. Lite säkrare och lite smidigare. 


Det har även fixats lite i källaren. Det har kommit upp garderober i det lilla förrådet så vi kan få ordning på förvaringen.



Vi har fått upp några vinhållare, men upptäckte att vi behövde fler......


Utöver detta så har det även börjat städas i verkstaden så att vi ska kunna komma igång med luckorna till köket samt fixa så vi kan gjuta den sista bänkskivan.

Men nu över till det nya lilla sidoprojektet som Viktor pysslat med när jag jobbat kväll, det blivande kontoret. Det blivande kontoret ligger i bakre delen av huset alltså bakom doppoolen där trappan finns som går ner i poolen. Där har trapphålet fyllts igen samt att en vägg har byggts upp.

En bild som visar lite bättre vad vi gjort och denna bild är tagen innan hållet fylldes igen.

Väggen har byggts upp, hålet har fyllts igen och skrivbord, skåp och datorer har satts upp. Detta för att vi ska kunna få ordning på alla papper, räkningar och fakturor som det ju blir en hel del av nu under renoveringen. I dagsläget ligger de lite överallt, vilket är en av nackdelarna med att ha ett så stort hus. Men nu ska det bli ordning och reda. 





 Det färdiga resultatet för nu. Senare ska en bit heltäckningsmatta läggas in, vägar och tak ska målas etc. Men det skjuts på framtiden då vi har en del dammjobb som behöver göras i och i angränsande rum till detta. Men nu kan vi nog få lite ordning och reda på alla papper samt att Viktor kan använda sina datorer igen som legat nedpackade sedan vi flyttade.

Just det, vi har ju köpt lådfronter samt skåpfronter till tvättstugan samt till kontoret, men de får ni se i nästa inlägg.

Johanna & Viktor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar