måndag 9 maj 2016

Sol = Utomhuspyssel



Äntligen tog vi oss tiden till att foga det sista i det lilla förrådet i källaren! Så äntligen är det klart för att sätta in garderober och hyllor för att äntligen kunna organisera upp källaren lite. Den biten tar vi dock tag i då vädret bestämmer sig för att visa sig från en lite sämre sida.

Annars så har vi så gott som byggt klart den lilla boden i trädgården samt målat det första lagret med den vita färgen som vi stämde oss för att det fick bli. Det som återstår att göra nu är en målning till några vindskivor samt sätta upp knutarna och måla dem samt dörren.


Innerväggar på plats 

Lite tak är ju väldigt bra att ha på boden också och våra snälla grannar gav oss lite av deras gamla plåttak som verkligen blev perfekt. Skönt att slippa hålla på med papp. Detta blir ju betydligt mycket snyggare! Stort tack till dem! Lite bilder på taket och före första lagret färg kommer här.

       


En liten trapp och en liten ramp var vi ju tvungna att ha också


I söndags var boden redo för att få ett annat utseende som matchar huset bättre och min mamma kom hit och hjälpte oss med detta så det skulle gå lite fortare. Vitt blev det och knutar och dörrfoder kommer att få samma gröna färg som huset. En egenbyggd dörr fick det bli också och den kommer nog så småningom bli svart. Här kommer resultatet efter första målningen.



Stor skillnad emot det röda. Det kommer nog bli kalasbra det här med mycket extra förvaringsplats.


I övrigt så har det i helgen fokuserats lite på trädgården eftersom det varit ett så fantastiskt fint väder. På framsidan har den ena rabatten fått en stenkant och fyllts upp med jord. och den andra sidan har påbörjats med sten och ska sedan fyllas med jord den också. 

      


Det kommer nog bli bra tillust, men själv har ju ingen erfarenhet av växter sedan tidigare så tänkte att jag skulle ta hjälp av min släkt på pappas sida, som har riktigt gröna fingrar, så det blir riktigt fint och välplanerat. Sånär ni har tid så hojta till! Jag vet att ni läser.


Dock tror jag att det kanske kommer kunna bli en trädgårdspysslare av mig med någon dag. Man märker nu när man har en egen trädgård hur roligt det är med blommor och växter samt hur fint och upplyftande det är. Hoppas verkligen att det kan bli ett intresse i framtiden. 

 Även om det inte blev någon plantering i rabatterna på framsidan så fick det bli i lite krukor så länge. Här är en liten början på min planerade kryddställning. Två olika hittills, men fler kommer det bli.

Blev även lite plantering i krukorna på trappen på framsidan. Det kommer nog bli riktigt fint när blommorna slår ut ordentligt.



Johanna & Viktor











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar