tisdag 3 maj 2016

Nytt litet hus...

Här har det börjats på ett nytt litet projekt. Ni som följer bloggen kontinuerligt vet att vi rev det gamla dasset, som hade näst in till ruttnat bort i det ena hörnet av tomten, för ett par veckor sedan. Nu byggs det på samma plats ett nytt litet hus eller snarare en friggebod som vi ska använda till förvaring av diverse saker. Vi fick erbjudande av en vän att få boden mot nedmontering och självklart kan man inte tacka nej till ett sådant erbjudande! Så det är vad vi har pysslat med i helgen.


  
Viktors lillebror Oskar kom upp och hjälpte oss.


     
När man väl kommer igång så går det undan.



Såhär är statusen på boden idag fattas baksida samt halva ena långsidan och så tak. Vi hoppas kunna bli klara med detta i veckan så att vi i helgen kanske hinner måla det.

Annat småpyssel som blivit av är att vi köpt utemöbler och fått upp det på trallen. Blev ett fyrkantigt bord och det passade perfekt. Vi får nog till och med plats med en liten soffhörna.



Rabatterna på framsidan på varsin sida om trappen är färdiggrävda samt att vi nu mätt ut för den nya gången till entrén på framsidan. Nästa steg är att lägga sten runt rabatterna och bestämma oss för vilka växter som ska planteras samt lägga gången. Vi bryter av med lite utomhuspyssel nu när det börjar bli varmt ute och det inte är så roligt att vara inne och renovera och missa det härlig vädret.

Ena sidan av trappan. 

Johanna & Viktor

2 kommentarer:

  1. Så mycket projekt! Kommer bli ett riktigt lyft med rabatterna vid entrén. Föreslår magnolia någonstans där. Farmor har höstanemoner som jag fått bitar av. De blir höga och är enkla. Fint att hålla sig till en färgskala. Kram kusin Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! tror jag kan behöva lite experthjälp med planeringen någon dag!

      Radera