måndag 11 april 2016

Utomhusaktiviteter

Sedan sist har det hänt en hel del. Fokus har legat i källaren förra veckan blandat med bygge av trallstomme och nu i helgen när det var fint väder samlade vi ihop några vänner och snickrade ihop uteplatsen. Viktor och jag hade förberett stommen under veckan som var så allt var förberett för att skruva ihop trallet. Det var väldigt roligt med ett projekt som gjorde stor skillnad på bara en helg alltså ett lite mindre projekt.


Före





Valet av trall föll på ett brunt rillat trall och vi är riktigt nöjda med resultatet eller det slutgiltiga vet vi inte riktigt än då det fattades några plankor. Någon hade nämligen beräknat åtgången lite fel och en ledtråd är att den som räknade var en han och har ett namn som börjar på V. Så vad lärde vi oss av detta, jo att den med flest mattekurser och flest högskolepoäng i bagaget ska sköta beräkningarna i framtiden ;) De sista tre plankorna ska införskaffas i helgen som kommer och då kommer det att vara klart för att användas på riktigt. Vi kan erkänna att vi tjuvstartat lite men det är fortfarande lite för kallt för att kunna sitta där en längre stund, men vi ser fram emot många varma sommarkvällar med grillning och trevligt sällskap på trallet.
Men eftersom ni förmodligen känner oss vid detta laget så ska vi ju inte nöja oss med bara detta utan det ska tillkomma ett litet inbyggt kök med diskho samt varm och kallvatten samt lite el och någon form av skydd över huvudet. Problemet just nu är bara att vi inte har någon utomhusmatgrupp så är det någon som vill uppgradera sig därhemma eller vet någon som tänkt göra det och vill bli av med sin gamla så är vi väldigt intresserade.

När vi ändå hade så mycket folk här för att hjälpa oss så passade vi på att sätta dem i lite mer arbete som exempelvis det gamla dasset som jämnades med marken för att kunna göra plats åt en lite större friggebod som vi ska använda till förvaring av redskap, gräsklippare etc. Det gick på ett par sekunder då det var gammalt och inte längre av den bästa kvalitén.


Vi passade även på att ta bort brandtrappan som satt över halva sidogaveln och var fruktansvärt ful. Det gick inte riktigt som planerat men resultatet blev i alla fall väldigt bra och ingen kom till skada förutom en planka i det nya trallet så den får bytas när de tre sista plankorna ska på plats.

                                            Före                                                 Efter
 Stor skillnad som lyfte huset rejält och dessutom gjorde att baksidan kändes större.


Utomhusaktiviteterna fortsatte hela helgen då vädret visade sig från en av sina bättre sidor. Det var dags att ta tag i häcken som nog har fått växa sig vild de senaste åren och i och med det erövrat en del av den allmänna vägen. Tack vare att vi fick låna en riktigt bra häcksax så tog det inte lång stund att få till en välvårdad häck, och vilken skillnad det blev.

      
Före

        
Efter

Inga superbra före och efterbilder som visar tydligt skillnaden, men vi kan intyga att det blev riktigt stor skillnad och nu kan billisterna se hastighetsskylten igen.




 Avslutningsvis så blir det lite bilder ifrån källaren där vi nu kar lagt klinker och fogat färdigt i den blivande tvättstugan men även i gången till det lilla förrådet samt verkstaden. Det är så skönt att slippa se det tråkiga betonggolvet, nu känns det betydligt trevligare att gå ner där nere och tvätta samt duscha. Nu är det bara det lilla förrådet som ska läggas klinker i sedan är allt golv i källaren färdigt.




En liten sneakpeak på tvättstugan/duschrummet. Tvättmaskinen samt torktumlaren har kommit upp på en lite bekvämare arbetshöjd samt att duschen har fått byta plats. Nu ska bara en ny lampa upp samt att handfatet ska på plats sedan är vi klara för tillfället. I framtiden ska vi fixa iordning väggarna samt ordna med en bänk med över och underskåp samt en diskbänk för handtvätt m.m. Men detta får bli när alla rör dragits om via krypgrunden samt att vi har tagit hål för tvättnedkastet. Bra har det blivit men det kommer förhoppningsvis bli ännu bättre senare.

Ett stort tack till våra vänner som kom och hjälpte oss i helgen. Ni kan inte ana hur mycket vi uppskattar er hjälp då det både går snabbare

tidsmässigt men det blir även lite roligare att göra sakerna när man är flera och gör det tillsammans!

Johanna & Viktor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar