torsdag 5 januari 2017

Skafferi, grovhall och en massa målning.

Jul och nyår har passerat och vi har varit lite långlediga och, tro det eller ej, tagit det väldigt lugnt då vi varit bortresta och umgåtts med familj och vänner. Dock har det såklart hunnits med en del renovering ändå. Efter nyår kom Viktors föräldrar upp ett par dagar och hjälpte oss komma en bra bit framåt på flertalet ställen.

Vi har lagt fokus på det blivande skafferiet samt grovhallen och jobbat parallellt med dessa. Där har det dragits en hel del el, satts upp gips i taket samt sågats till pärlspont som vi sedan har fått hjälp att måla av Viktors mamma.

   

Inte så lätt att få upp skivorna då det är 3,40 i takhöjd.

       
Över 50 panellängder målades 

   

   
Pärlspont samt gips på plats i både skafferi samt grovhall

En bra bit på vägen men det återstår en hel del arbete kvar, men bra kommer det nog bli tillslut.
I övrigt så hann vi med lite arbete på det andra rummet i stora salen som nu stått orört ett bra tag. Skönt att vi nu kommit en bit på det så vi kan få det klart så det kan användas som gästrum. Det har spacklats och slipats för fullt där inne och nu när Viktors föräldrar var här så blev det även målat med första lagret. Så skönt, nu känns det inte som att det är så lång väg kvar tills det är färdigt.

Först behövde väggarna tvättas

Sedan var det dags för Viktors mamma att måla

Vi fick även hjälp med att måla de första lagren linoljefärg på köksön.

Så över till ett litet sidoprojekt som Viktor pysslat med. Vi har funderat länge på vad vi ska ha för bänkskiva nere i tvättstugan och insett att det skulle bli ganska dyrt att köpa en eftersom den blir så lång. Vi bestämde oss för att testa att göra en egen.

Under tillverkning ner i källaren


    
 Här har ni resultatet. Den blev verkligen över förväntan. Nu ska det bara på lite lack sedan kan vi äntligen vika tvätt på ett bra ställe! Får se hur nöjda vi blir med den när den är lackad så kanske vi gör bänkskivan till skafferiet själva också.


Det var allt för denna gång. Ett stort tack till Viktors föräldrar som hjälpte oss att komma en bra bit framåt!

Johanna & Viktor











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar