söndag 20 mars 2016

Lite stiltje men nu drar vi igång igen..

De senaste veckorna har det varit lite stiltje med renoveringen. Vi har valt att ta det lite lugnt, umgås med vänner och dessutom hunnit med en liten fjällsemester med skidåkning.

Bjuder på en bild från backen med underbart väder.

Därav har det inte hänt så mycket på renoveringsfronten, men man måste ju återhämta sig lite och njuta också för att kunna skaffa mer energi och kunna köra full far framåt igen. Med lite nyinhämtad energihar vi nu i helgen kört igång ordentligt igen. Bland annat så har vi sågat och målat alla foder samt socklar till köket. Vi har dessutom satt upp alla som vi har kunnat sätta upp så nu är det bara en strykning med färg kvar nu när de sitter på plats sedan är de helt klara.


Okej vi har inte haft helt stiltje i renoveringen förförra veckan sågade och grundmålade vi alla foder och socklar....

Fodren på plats, efter sista strykningen kommer det bli supersnyggt.

Det gör stor skillnad med lite foder, det ser så mycket mer färdigt ut.

Det stora projektet vi kört igång med denna helg är att gjuta bänkskiva 1 av 3, den till köksön som dessutom är den största. Det är en hel del förberedelser som krävs såsom inhandla allt material, såga till formen, mäta ut så disko m.m hamnar på rätt plats, få armeringsjärnet att hamna mitt i bänkskivan, blanda betong och det viktigaste av allt få skivan jämn utan luftbubblor samt att hålla tummarna för att ingen del spricker. Mycket tid och slit men förhoppningsvis är det värt det!

Tillfixning av armeringsjärnet


All armering på palats och satt i rätt nivå med hjälp av ståltråd

All betong blandad och på plats nu är det bara att vänta i ett par dagar på att det ska torka ordentligt.

I övrigt i helgen har vi även passat på att vara ute i trädgården och pysslat nu när det varit så fint väder. Vi har städat upp ordentligt på tomten samt utanför så nu är allt skräp och de flesta löven borta. Vi har även planerat hur vi ska göra det trappsteget som saknas på framsidan 





Krattning av löv samt upplockning av skräp utanför tomten. 

Vi har även funderat lite över hur våran uteplats ska se ut, vi har gjort en liten skiss med en liten plan.  Får se om det blir på detta sättet till slut...


/ Johanna & Viktor



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar