tisdag 30 maj 2017

Försommar och lite badrum


Sommarvärmen är äntligen här och trädgården blir bara finare och finare för varje dag. Jag har aldrig riktigt varit intresserad av odling och trädgård tidigare men nu när man har en egen så är det ju riktigt roligt. Extra roligt är det att kunna använda trädgården till att göra det mysigare och härligare inomhus. Älskar våren och sommaren!


      
Småplock från trädgården

Lite inplock från trädgården: 

     

    

När man tar in bitar av trädgården, doftar så härligt och blir en mer levande känsla inomhus.
På en av bilderna kan man även se ytterligare ett blocketfynd som vi införskaffade förra veckan. En spegel som blev perfekt i hallen!


I övrigt har vi pysslat med det blivande badrummet. Golvet är nu helt upprivet och allt spån och övriga föremål som låg under golvet har grävts bort och körts till tippen. Jag undrar hur många varv dit det egentligen har blivit under dessa snart två åren? 


En bild över hela det blivande badrummet


Vi hann även med att regla upp för golvet vilket tog lite tid då det skulle göras i lut mot avlopp samt att de skulle passa med de bjälkar som stack upp ur golvet. Tidskrävande men det kommer nog löna sig i längden då vi slipper flytspackla. Så nu ska allt med vatten och avlopp dras samt att golvvärmen ska på plats och sedan blir det kalksten ovanpå det. Lite opraktiskt kanske men det är så himla fint så vi får vara försiktiga när vi städar. 

Alla reglar på plats efter mycket mätande och sågande.

I och med att det gamla golvet var borta kunde vi börja markera ut vart allt skulle placeras och i och med detta kunna få lite känsla över hur badrummet skulle komma att fungera och se ut. Vi har ju haft en plan sedan en tid tillbaka enligt ritningen nedan. 


Dock upptäckte vi då vi började placera ut allt att toaletten skulle kännas alldeles för intryckt och det skulle bli väldigt trångt. Vi började fundera på att minska storleken på dubbelduschen men insåg då att den skulle bli i minsta laget.. Så summan av det hela blev att vi fick tänka om lite och flytta på dusch, badkar, toalett och förvaring. Tror dock att detta kommer upplevas mer luftigt och bättre så vi är ändå nöjda. Här kommer den nya överblicken:   



 Nu blir det istället en hörndubbeldusch, inte helt korrekt utformad men placeringen är rätt. Badkaret hamnar i det motsvarande hörnet mot där man kommer in och toaletten får antingen vara kvar på samma ställe eller flyttas som på bilden ovan. Vi har inte riktig bestämt oss än.  Förvaringen placeras då där toaletten inte placeras alltså antingen i hörnet bredvid kommoden eller på väggen där toaletten står på bilden ovan. Vi får ta ett beslut till helgen som kommer. Det är så roligt att vi äntligen är igång ordentligt och att rivningen gick så snabbt och smidigt.



 / Johanna & Viktor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar